1-      تحلیل وضعبت و نوع کنترل در سازمان مورد مطالعه

2-      پیشنهاد یک سیستم کنترل مطلوب برای سازمان

 

انواع کنترل

n       کنترل گذشته نگر (Feedback)

n       کنترل آینده نگر (Feedforward)

n       کنترل زمان وقوع (Real- time control)

در کارخانه سنگبری برای تولید سنگ تزئینی از کوپ های سنگ به عنوان منبع استفاده می شود.

در کارخانه کوپ های بوسیله قله بر ،به اندازهای اغلب به عرض حداکثر 40 سانتی متر و قطر 2 الی 3 سانتی متری و طول حداکثر 4 متری بریده می شود، که برای برش سنگ لازم است قبل از بستن تابلو سنگ (آماده سازی برای برش یا طریقه قرار دادن سنگ )باید کوپ کنترل آینده نگر شود تا طریقه قرار گرفتن سنگ برای برش به صورت صحیح باشد .

در بعضی مواقع لازم است که سنگ به صورت موج دار یا به صورت بی موج بریده شود.

پس از برش توسط قله بر ، توسط کف بر قسمت پایینی سنگ برای جداسازی از کوپ بریده می شود و پس از برش بر روی کالیبر برای یک پیش ساب ساده قرار گرفته می شود که در این قسمت باید یک کنترل زمان وقوع انجام گیرد تا طرفی از سنگ انتخاب شود که نمای بهتر وکیفیت مناسب تری داشته باشد.

در قسمت بعد طرف انتخاب شده پس از گذشتن از کالیبر و یک ساب ساده آماده برای خشک شدن نسبی و رزین کاری می شود. در این قسمت باید کنترلی تقریبا گذشته نگر شود تا متناسب با رنگ و نوع سنگ طبق اطلاعاتی که از قبل داشته اند رزین مناسب انتخاب شود و سنگ رزین گردد.

پس از رزین کاری و خشک شدن قسمت ساب کامل سنگ که وظیفه براقیت و نمای عالی را دارد انجام میگردد که در این قسمت هم کنترل زیادی انجام نمی گردد فقط کنترل می گردد که ساب تمیزی سنگ خورده باشد و لقمه های ساب تمام نشده باشد.

پس از ساب طولی بر و کله بر وظیفه مرتب سازی اندازه سنگ را دارند و سپس چیدن سنگ می باشد که کنترل گذشته نگر انجام می گیرد ، طبق اطلاعات قبلی سنگ مورد نظر را بر روی دسته موجود می چینند.

در بعضی از کارخانجات سنگبری بیشتر این کنترل ها انجام نمیگیرد یا در سطح ضعیفی صورت می گیرد که باعث کاهش کیفیت سنگ و فروش کم و یا سود کم می گردد.

کنترل های بالا به نظر من کنترل های مفیدی در حدی که گفته شد می باشد.